CKJ heeft in de afgelopen jaren verschillende publicaties geplaats in vakbladen. Wij delen deze...
meer...

CKJ Consultancy

CKJ

Januari 2011: Nieuwe start?!

Januari 2011: Nieuwe start?!

Een nieuw jaar is gestart. Voor velen met nieuwe voornemens. Er wordt flink teruggeblikt en vooruitgekeken, zo rond kerst en de jaarwisseling. Deze week kwam ik een prikkelende stelling tegen in één van de groepen die ik (actief) volg op LinkedIn: "Ik ben benieuwd welke trends en ontwikkelingen jij signaleert op governance gebied. Waar ben jij mee bezig? Waar lig je (zakelijk gezien) wakker van? En welke hot topics zie jij voor 2011?".

Hot Governance topics voor 2011? Dit tikte ik in, en deel ik ook graag hier:
'Ik hoop dat (hefboom economische situatie en bezuinigingen) er écht "brand aan de broek" ontstaat bij diversie (maatschappelijke) instellingen (vooral Onderwijs en Overheid, daar ben ik in thuis), en dat we de PDCA-cyclus gaan sluiten; écht terugkoppelen wat we leren, lerend vermogen organiseren en zowel op Q als op €.
Dat we stoppen om dat aanwakkerende vuurtje te doven, en in plaats daarvan de kansen gaan pakken: goed nadenken hoe het anders en beter kan (niet kaasschaven, maar strepen; dúrven kiezen). Dat er leiders met lef op staan! Dat we 'control' uit angst achter ons laten; dat leiders durven zeggen 'ik ken dit nieuwe model niet; ik stap op zij en maak ruimte voor ieder die met mij wil nadenken, die inbreng wil hebben en geven, die zich vanuit een professionele betrokkenheid commiteert aan de toekomst die onzeker is'; dat er daadwerkelijk ruimte komt om los te laten.

Dat iedereen in organisaties de ruimte krijgt om te werken vanuit Zingeving (passie), Autonomie (met professionele speelruimte en vanuit vertrouwen) en Vakmanschap. Vanuit deze drie waarden werken, dan wordt alles logisch (zelfs bezuinigen...).
Ik zou het een uitdaging én een groot plezier vinden om aan het roer van een warme, zich serieus nemende maatschappelijke en zich professionaliserende organisatie te mogen staan. En vanuit mijn passie voor de ondersteunende bedrijfsvoeringsprocessen een substantiele bijdrage te mogen leveren 'die er toe doet'.
Daar ga ik medio dit jaar dan ook serieus naar op zoek.'

Ik wens iedereen in alle opzichten een geweldig 2011 en vooral ook privé, met een goede gezondheid als basis!

Judith CKJ

Deel deze pagina

CKJ Consultancy
Schiedamseweg 68-70
3134 BP Vlaardingen
T 010 - 248 98 77
http://www.ckj.nl/ckjconsultancy/

Kennis en efficiëntie
Lees een willekeurig boek over efficiëntie en er staat: "Doe wat je moet doen meteen goed."...
meer...

URL: http://www.ckj.nl/ckjconsultancy/nl/non-profit-sector/blog/januari-2011-nieuwe-start.html