CKJ heeft in de afgelopen jaren verschillende publicaties geplaats in vakbladen. Wij delen deze...
meer...

CKJ Consultancy

CKJ

De nieuwe CKJ-site is online! (wk 12, 2011)

De nieuwe CKJ-site is online! (wk 12, 2011)

Sinds deze week is de nieuwe ckj-site 'online'. We hebben er al veel (positieve!) reacties op mogen ontvangen. Dank daarvoor. We zijn blij dat de site wordt gewaardeerd in zijn opzet: fris, helder, terzake en informatief.

Voor het fotomateriaal hebben we gekozen voor 'doorleefde' beelden. Dat past bij onze manier van werken: Niet glimmend, bedacht en 'too good to be true', maar hands-on, pragmatisch en op ervaring geschoeid.

 

Op deze plek (Nieuws) komt maandelijks een nieuwe column, van André of Judith. Judith bijt de spits af met haar visie op leiderschap.

 

“Geef wortels en vleugels”
Mijn inspirerend motto op het gebied van leiderschap. Het beschrijft de managementomgeving waarin ik goed gedij en de sfeer die ik neerzet in een team waarmee ik werk. Er ontstaan veel mogelijkheden als er ófwel een duidelijke opdracht of kaders worden gegeven (wortels) , ófwel als er veel vrije ruimte wordt geboden (vleugels). Uiteraard in een sfeer van vertrouwen. Dan voelt ieder zich vrij mee te denken en mede vorm te geven aan de toekomst van de organisatie.

 

Als fasemanager kom ik tijdelijk een organisatie binnen en mag 'opbouwwerk' doen in een belangrijke fase van organisatieontwikkeling. Het gaat dan vooral om 'mensen in beweging brengen' en een gezamenlijke stip op de horizon creëren en levend maken. Leidinggeven zie ik vooral als: omgaan met energie. Als leidinggevende is het mijn rol en taak om de energie van het team door analyse en inspiratie om te zetten in productieve veranderkrachten, om innovatie te prikkelen. Wat ik zie en hoor kan ik op creatieve wijze verbinden, vernieuwen, ontwikkelen en veranderen.

 

Ik hou van een planmatige aanpak en een lange termijn focus. Heldere doelen en een inspirerende visie, waarin je –gezamenlijk- gelooft en voor gaat. Tactiek is daarbij ondergeschikt aan strategie. Bewegingsruimte geeft flexibiliteit. Ik doe graag een beroep op creativiteit, maar verwacht ook toewijding aan de overeengekomen doelen. Als de neuzen gelijkgericht zijn, is er ruimte voor zijstapjes, experimenten en alternatieven.
Ik geef om mensen, zie talent en zet mensen in hun kracht. Als mensen doen waar ze goed in zijn, stroomt de energie ‘vanzelf’ en is weinig sturing nodig. En wat je dan al kunt bereiken…

 

Door reflectie op vooral mijn eigen functioneren en door trouw te blijven aan mijn eigen principes, ontwikkelt mijn eigen stijl en persoonlijkheid zich elke dag. Een gezonde dosis zelfkennis, een stevig gevoel voor rechtvaardigheid en een open geest maken dat iedere omgeving een geweldige leerschool is!

 

Judith Chin Kwie Joe

Deel deze pagina

CKJ Consultancy
Schiedamseweg 68-70
3134 BP Vlaardingen
T 010 - 248 98 77
http://www.ckj.nl/ckjconsultancy/

Kennis en efficiëntie
Lees een willekeurig boek over efficiëntie en er staat: "Doe wat je moet doen meteen goed."...
meer...

URL: http://www.ckj.nl/ckjconsultancy/nl/non-profit-sector/blog/de-nieuwe-ckj-site-is-online-wk-12-2011.html